П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Українцям пропонують розмальовку із роботами талановитих репресованих художників

Важливо

Команда митців із видавництва “Сумна вівця” створила розмальовки-антистрес “Українська мальовка”. Вони які зображають роботи талановитих українських художників, як Марія Примаченко, та таких, що зазнали репресій. Таким чином вирішили розповісти про українське мистецтво.

Про це розповідає ШоТам.

“”Українська мальовка” – це унікальне видання і перше в Україні, де зібрано 18 українських художників та художниць. 18 розмальовок та картини до цих розмальовок”, – розповідає співзасновник видавництва “Сумна вівця” Роман Воробйов.

Видавництво існує уже п’ять років. Воно уже створило розмальовки “Світова” та “Серйозна” за творами світових митців, а також “Котячу мальовку”.

У новій мальовці розповіли про засновника бойчукізму Михайла Бойчука, якого розстріляла радянська влада, також убитого Олександра Бойчука, Соню Делоне та інших художників, яких зараз знають більше закордоном, ніж в Україні.

Є також робота Марії Башкирцевої – однієї з перших у світі жінок, чиї роботи виставили у Луврі. Можна розмалювати і найдавнішу відому українську картину невідомого автора -“Портрет святих Петра та Павла” ХІІ ст.

Загалом книжка містить 18 розмальовок та картини до цих розмальовок.

“Вона зроблена для того, щоб ти міг засвоїти цю інформацію в цьому терапевтичному процесі, в цьому розмалюванні, в цьому заспокоєнні”, – каже Воробйов.

Як розповідало BitukMedia, картину всесвітньо відомого англійського художника знайшли у гостьовому крилі замку Крауфурдленд в Шотландії його нинішні власники. Подружжя Саймона та Адіті Крауфурд планують продати знайдений пейзаж за понад 2 млн доларів. Адже це робота самого Джона Констебла. 

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі