П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

У Харкові створили 3-метрову скульптуру із уламків російських ракет

Важливо

Ілля Чорномаз із Нової Водолаги на Харківщині створив 3-метрову скульптуру “Крила ракета”. У ній використав уламки різних ракет, якими росія обстрілює Харків. Над арт-об’єктом працював понад рік.

Про це розповідає Mediaport.

Матеріали для скульптури Ілля та його брат Костянтин Лиганенко збирали  у співпраці з Держслужбою з надзвичайних ситуацій та Департаментом цивільного захисту області. Серед уламків є частини ракети, яка влучила у Харкіську ОВА 1 березня 2022-го.

“Крилата ракета” символізує “самопожертву українського народу та вияв підтримки наших військових”, кажуть автори.

“Сенс цієї скульптури в тому, щоби показати мистецтво під час війни і що воно є важливим. Ми хотіли показати скульптуру, яка виготовлялась під час війни з тих ракет, які руйнували будівлі”, — каже Лиганенко.

З презентацією скульптури запустили благодійний збір “Надія через мистецтво”. Мають на меті зібрати 5  млн грн на FPV-дрони для 92-ї бригади та розвідпідрозділу Kraken.

Як розповідало BitukMedia, iнженери підприємства “Бойові птахи України” вдосконалини успішний вітчизняний безпілотник “Валькірія”. Нова модифікація Galka здатна віддалятися від оператора на 45 км.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі