Субота, 11 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Це принизливо”: новий вид змій назвали на честь Харрісона Форда

Важливо

На честь Харрісона Форда вчені у Перу назвали новий вид змій – Tachymenoides harrisonfordi. В такий спосіб хотіли відзначити багаторічний внесок голівудської зірки у збереження довкілля. Але Форд назвав відкриття принизливим.

Про це пише The Hollywood Reporter.

Актор пояснив своє обурення нерозумінням, чому вчені називають на його честь тварин, якими зазвичай лякають дітей. Очевидно Харрісон Форд має на увазі мураху свого імені (Pheidole harrisonfordi), що мешкає переважно в Гондурасі, а також каліфорнійського павука (Calponia harrisonfordi). І це при тому, що сама знаменитість абсолютно невинний: у вільний час “вишиває хрестиком і співає колискові своїм базилікам”.

Щоправда, пізніше актор серйозно відповів, що це відкриття не може не подобатися. За його словами, відкриття нового виду змій нагадує нам про нескінченне різноманіття природи. “Нам багато ще доведеться дізнатися про наш дикий світ. Люди – це тільки одна маленька складова величезної біосфери””, – зазначив він.

Tachymenoides harrisonfordi – змія, названа на честь Харрісона Форда. Фото – EDGAR LEHR/CONSERVATION INTERNATIONAL

“На цій планеті всі долі переплетені, і сьогодні мільйон видів перебуває на межі зникнення, – додав Форд. – Ми повинні налагодити наші відносини з природою та захистити ті куточки, де підтримується життя”.

Едгар Лер, професор біології Університету Іллінойс Веслейан так прокоментував новину: “Для біолога опис нового виду та оприлюднення його назви – важливий етап. І це має особливе значення в період кризи біорізноманіття”.

Нагадаємо, у травні 81-річний актор отримав пальмову гілку Каннського кінофестивалю за “життєві досягнення” та  “особистий внесок у розвиток кіноіндустрії”. Про нагородження заздалегідь не оголошували, тож воно стало несподіванкою для Форда.

Вручення пальмової гілки відбулося під час прем’єри нового фільму “Індіана Джонс і реліквія долі”, в якому Форд знов постав у культовому образі Індіани Джонса. Цікаво, що цей розумний і хоробрий персонаж боїться змій.

Як розповідало раніше BitukMedia, вчені назвали новий вид тарганів на честь покемона. А Кіану Рівз поділився ім’ям з протигрибковим препаратом.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі