Субота, 4 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Науковці знайшли стежку динозаврів у доісторичному “Колізеї”

Важливо

Науковці із університету у Фербанксі, штат Аляска, стверджують, що знайшли древню стежку, якої динозаври 70 млн років тому ходили на водопій. Оскільки вона потоптана слідами, як гладіаторська арена, і оточена величезними валунами, її охрестили “Колізей”. Це найбільша відома динозавряча стежка у США.

Про це розповідає NewAtlas.

Динозаврячу стежку знайшли на горі Деналі після семигодинного підйому.

Структура має висоту 20-поверхового будинку. Через зіткнення літосферних плит, які тиснули на неї, стежка зараз стоїть вертикально.

Цікаве це місце ще й тим, що на ньому видно сліди динозаврів різних епох. Можна побачити сліди великих рослиноїдних, качкодзьобих і рогатих динозаврів, а також деяких м’ясоїдних тварин, включаючи хижаків і тиранозаврів, і невеликих болотних птахів. Також знайшли скам’янілі пилок та стебла рослин, а також сліди прісноводних молюсків. Все це дає науковцям уявлення, яка екосистема існувала на місці нинішньої гори.

Характерною особливістю є те, що відбитки помітні не під час всього дня – найкраще їх видно, коли світло падає від призахідного сонця.

Як розповідало BitukMedia, pештки величезного динозавра виявили палеонтологи в Аргентині. Ця істота, як припускають, жила 90 млн. років тому. Доісторичний ящір виявився таким великим і міцним, що під під час транспортування його кістки пошкодили автомобіль та дорожнє покриття.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі