П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Картина з бабусиної колекції виявилася шедевром на мільйон

Важливо

Картина австралійської художниці Фреди Робертшоу кілька десятиліть провисіла у приватному будинку пенсіонерів, які не знали про її цінність. Зараз витвір мистецтва оцінюють в 1 мільйон австралійських доларів (650 тис. доларів США). Але новий власник її подарував.

Про це повідомляє Daily Mail.

Кондитер Трейсі Нікл зі штату Новий Південний Уельс виявив цінний витвір мистецтва. Картина, написана в 40-х роках XX століття, багато десятиліть прикрашала будинок його бабусі та дідуся.

Спочатку Нікл планував передати полотно на благодійність. Але після консультації із сусідом, австралійським художником Беном Куїлті, вирішив оцінити твір і з’ясував, що той є загубленим шедевром. Куілті одразу впізнав картину і підтвердив її цінність.

Хоча арт-дилер не торгуючись  запропонував за роботу Робертшоу щонайменше 600 тисяч австралійських доларів (390 тис. доларів США) і запевнив, що на аукціоні її ціна підніметься щонайменше до мільйона, сім’я вирішила передати твір Національній галереї Австралії на згадку про бабусю і дідуся — Джо та Джозі. “Спадщина предків набагато цінніша”, каже австралієць.

Трейсі Нікл (стоїль правовуч) подарував шедевр Фреди Робертшоу Національній галереї Австралії. Фото – @benquilty/Instagram

Трейсі запевнив, що йому не важливий фінансовий бік питання, він радий тому, що в його будинку жив такий пам’ятний шедевр, який тепер нарешті знайшов своє місце. Після реставрації твір буде виставлено у галереї.

Фреда Рода Робертшоу (1916-1997) – австралійська художниця, відома своїми неокласичними фігурами та пейзажами.

Як розповідало раніше BitukMedia, картину всесвітньо відомого англійського художника знайшли у гостьовому крилі замку Крауфурдленд в Шотландії його нинішні власники. Подружжя Саймона та Адіті Крауфурд планують продати знайдений пейзаж за понад 2 млн доларів. Адже це робота самого Джона Констебла.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі