Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Велосипедний вихиляс: чоловік їздить задом наперед на сотні кілометрів (ВІДЕО)

Важливо

Велосипедист з Аляски намагається отримати визнання Книги рекордів Гіннеса. Вілл Уокер проїхав 500 миль на велосипеді через штат Айова … задом наперед.

Про це розповідає портал UPI.

Вілл Уокер проїхав 500 миль (804 км) поряд з 30 тисячами інших велосипедистів під час щорічного Великого велопробігу через Айову. От тільки Вокер був єдиним членом групи, який під час їзди сидів на кермі й дивився через плече.

За словами спортсмена, вперше він почав використовувати незвичайний метод їзди на велосипеді близько десяти років тому.

“Я просто сидів зі своїми друзями, я сидів ось так, розмовляючи з ними, і я просто вирішив подивитися, чи зможу я так їздити”, — розповів Вокер. “А тепер я беру участь у різних заходах, і за це мене впізнають у всьому світі”.

Схоже, такий велосипедний вихиляс став для чоловіка сенсом життя. За словами Уокера, він щодня їздить на своєму BMX-байку по 5-10 годин.

Уокер вже подав докази свого заїзду до Книги рекордів Гіннеса, аби дізнатись, чи може він претендувати на рекорд з найдовшої дистанції на велосипеді задом наперед. Поточний рекорд належить Ендрю Хеллінгу. У 2013 році цей австралієць проїхав у такій манері 209,77 милі (337 км). 

Тоді цей заїзд назвали справжнім подвигом витривалості та координації. Якщо вдуматися в ці цифри – 337 км і 24 години їзди, – і все це сидячи на не найзручнішому сидінні – велосипедному кермі, стає ясно, що рекорд дався Ендрю нелегко. Але Віллі його перевершив.

Як розповідало раніше BitukMedia, українець Сергій Гордєєв створив велосипед, що не має коліс. Це гусеничний велосипед, механіка руху якого нагадує танк. 

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі