Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Більше за вартість Twitter: загальний обсяг допомоги США Україні перевищив 66 млрд доларів

Важливо

Загальний обсяг допомоги, яку Сполучені Штати виділяють Україні, вже перевищив обсяги допомоги будь-якій іншій державі. Йдеться про $66,2 млрд, з яких частка військової допомоги становить $43,1 млрд, економічна підтримка — $20,5 млрд і ще $2,6 млрд гуманітарна.

Про це пише The Washington Post.

За даними видання, $66,2 млрд – сума, що перевищує двосторонню підтримку інших союзників США. Маються на увазі найбільші отримувачі підтримки американців — Ізраїль, Йорданія та Єгипет.

На думку експертів, це фактично є “інвестицією США в союзника”. Журналісти нагадують, що за планом Маршалла після Другої світової війни було виділено (з поправкою на інфляцію) близько 150 мррд доларів за три роки.

Для порівняння. Обсяг американської допомоги Україні вже перевищив вартість Twitter ($44 млрд), космічного телескопа “Джеймс Вебб” ($10 млрд) та витрати на план студентських позик адміністрації Байдена ($39 млрд).

Хоча США є найбільшим донором України, інші країни виділяли на допомогу Україні набагато більший відсоток свого ВВП. Так, за даними Кільського інституту світової економіки, Європа зараз витрачає на Україну більшу частку свого ВВП, ніж США. А саме Естонія та Латвія (0,75–0,90% ВВП, 35–40% військових витрат), а також Литва та Польща (0,35–0,45% ВВП, 15—20% військових витрат).

Нагадаємо, 25 липня США оголосили про новий пакет військової допомоги для України на 400 млн дол. Він включає додаткові боєприпаси для систем Patriot, NASAMS і HIMARS, а також 32 бронетранспортери Stryker.

Як розповідало раніше BitukMedia, римо-католицький священник в’єтнамського походження Фам Трі ізамериканського штату Флорида допомагає постраждалим від війни в Україні. Прапор із відбитками дитячих долонь з України він особисто передав Папі Римському Франциску.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі