Неділя, 12 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Американський священник допомагає постраждалим від війни

Важливо

Римо-католицький священник в’єтнамського походження Фам Трі із американського штату Флорида допомагає постраждалим від війни в Україні. Прапор із відбитками дитячих долонь з України він особисто передав Папі Римському Франциску.

Про це розповідає пресслужба Львівської міської ради.

Фам Трі сам був біженцем. Коли став священником, багато років їздив у В’єтнам, де допомагав хворим на проказу. Торік привіз до Львова допомогу для закладів, які опікуються тимчасово переміщеними особами. Фам Трі передав нужденним сім’ям Львівської громади допомоги на суму $20 тис.

На одному із заходів місцева Служба у справах дітей передала американцю прапор України із відбитками дитячих долонь та їхніми побажаннями миру. Фам Трі пізніше зустрівся із Папою та особисто йому передав цей прапор.

Сім’ї, яким допомагає американець, мають різні історії. Є родина, де батько загинув, а бабуся виховує п’ятеро онуків. Інша бабуся виховує трьох дітей-сиріт, домівку яких зруйнував ракетний удар. Допомагає священник також львівському Центру матері та дитини “Незламні матусі” та Центру сиріт.

На прохання львівської 125-ї бригади ТрО благодійник профінансував автоперевезення із прифронтових міст для дітей та їхніх мам, які пізніше вирушать на відпочинок до Хорватії.

Як розповідало BitukMedia, aмериканський лікар 33-річний Андрій Логінський із Детройта волонтерить на вокзалі у Львові. Чоловік приїхав до України півроку тому. Спочатку навчав тактичній медицині, тепер допомагає евакуйованим українцям і збирає допомогу для захисників.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі