Субота, 4 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Портал в інший вимір”: фотограф зняв рідкісне явище

Важливо

В Аргентині фотограф Габі Чавес зробив знімок рідкісного оптичного явища та здивував користувачів соціальних мереж. Люди рідко зустрічаються з феноменом субсонця і часто навіть не знають про нього.

Про це повідомляє Daily Star.

На гірськолижному курорті в регіоні Патагонія фотограф зняв субсонце – явище, що виникає внаслідок віддзеркалення сонячного світла від снігових кристалів. Воно виникає вертикально під сонцем у вигляді яскравої білої плями, через що її також називають нижнім сонцем.

Субсонце – це вид безбарвного гало в формі витягнутої яскравої плями нижче лінії горизонту, при спостереженнях в горах або з борта літака. Явище викликано відбиттям сонячного світла від численних крихітних крижаних кристалів в атмосфері (крижані голки, алмазний пил, дрібні сніжинки). Сукупність кристалів діє як велике дзеркало, створюючи віртуальне зображення сонця, яке з’являється під горизонтом, аналогічно відображенню сонця на поверхні води. В цьому випадку, кристали зазвичай мають форму плоских шестикутних пластинок, орієнтованих в горизонтальній площині і виходить, що їх шестикутні поверхні розташовуються паралельно земній поверхні.

Знімок субсонця, що висить у повітрі над засніженими схилами гірськолижного курорту, Чавес опублікував у соціальній мережі. “Портал в інший вимір?” – написав під фотографією чоловік.

Чимало користувачів були вражені рідкісним явищем і заявили, що ніколи не бачили нічого подібного. “Тобі час повернутися туди, звідки ти прийшов, друже”, — пожартував один чоловік у коментарях під публікацією.

Переглянути відео Габі Чавеса можна тут.

Як розповідало раніше BitukMedia, фотограф Тодд Селет, який називає себе “мисливцем за північним сяйвом”, рано-вранці 15 квітня вперше зіткнувся з дивовижним метеорологічним феноменом. На тлі полярного сяйва, що переливається зеленими вогнями, в небі раптово виникла сяюча блакитна спіраль і збільшилася в розмірах. Незвичайному явищу згодом знайшлося пояснення.

.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі