П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Надихає людство правдою”: Арнольд Шварценеггер отримає премію за боротьбу з антисемітизмом

Важливо

Арнольд Шварценеггер отримає премію за боротьбу з антисемітизмом. Музей Голокосту вручить актору та колишньому губернатору “Нагороду за мужність”.

Про це розповідає The Jerusalem Post.

Арнольд Шварценеггер отримає “Нагороду за мужність” Музею Голокосту в Лос-Анджелесі за свою роботу в протистоянні антисемітизму. 

Шварценеггер має великий досвід виступів проти антисемітизму та інших форм фанатизму. Ця звичка здебільшого пов’язана з його австрійським корінням. Майбутня зірка Голлівуду народилась в Австрії, його батько приєднався до нацистської партії під час Другої світової війни і був поранений у боях за Ленінград.

“Я багато говорив про свого батька та розбитих чоловіків, якими я був оточений, коли ріс в Австрії після Другої світової війни”, — сказав Шварценеггер у березневому відео. Його колишній губернатор Каліфорнії опублікував у відповідь на зростання рівня антисемітизму. 

“Ніхто з тих, хто обрав легкий шлях ненависті, не дійшов до кінця цієї дороги і не сказав: “О, яке життя”. Ні. Вони вмирають так само жалюгідно, як і жили”, — сказав Шварценеггер.

Відомо, що Арнольд Шварценеггер засуджує антисемітизм, він публікує дописи в соцмережах. Активну діяльність в цьому напрямку Шварценеггер вів обіймаючи посаду губернатора Каліфорнії. Він відвідав Освенцім і розповів про свої враження від цієї поїздки. 

Фото – JAKUB PORZYCKI/AGENCJA GAZETA VIA REUTERS

“Коли я проходив через той табір в Освенцимі і ставив себе на місце тих людей, яких загнали в ті газові камери, це було жахливо. Один з найтемніших моментів мого життя. Але в тій темряві жінка, яка пережила жахи Освенцима, допомогла мені знайти світло”, – розповів Шварценеггер.

“Я провів з нею деякий час. Це була чудова розмова. Вона сказала мені, що нацисти могли завойовувати міста та країни. Вони могли позбавити її свободи, друзів, родини і навіть життя. Але вони ніколи не могли підкорити її розум. Яка сила була в тієї жінки”.

Актор називає прихильників конфедерації, антисемітизму, апартеїду і інших напрямків лузерами і слабаками. 

“Особиста прихильність [Шварценеггера] боротьбі з антисемітизмом та екстремізмом зіграли важливу роль у скликанні багатьох експертів для вирішення цієї проблеми”, – йдеться в повідомленні музею, яке пояснює рішення вшанувати колишнього губернатора. Директор музею Бет Кін відзначив, що актор “виступаючи привселюдно, надихає людство правдою”.

Шварценеггер отримає нагороду від Музею Голокосту Лос-Анджелеса на 15-му щорічному гала-концерті 6 листопада.  

Як розповідало раніше BitukMedia, український гурт Kalush Orchestra потішив прихильників відеороботою, знятою у США. Кліп примітний ще й тим, що в ньому засвітився Арнольд Шварценеггер.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі