Неділя, 19 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Дідусі виростили мене як українця” – американський лікар волонтерить у Львові (ВІДЕО)

Важливо

Американський лікар 33-річний Андрій Логінський із Детройта волонтерить на вокзалі у Львові. Чоловік приїхав до України півроку тому. Спочатку навчав тактичній медицині, тепер допомагає евакуйованим українцям і збирає допомогу для захисників.

Про медика-волонтера розповіло Суспільне.

“Я народився в США, але я є українська діаспора, двоє моїх дідусів народилися у Львівській області і виростили мене як українця в Америці”, — каже Логінський.

У США чоловік відвідував українську недільну школу і “Пласт” – українську міжнародну скаутську організацію. Добре знає українську мову та історію.

Спочатку Андрій допомагав гуманітарному штабу у Детройті збирати допомогу для українців. Потім волонтерив у румунському Бухаресті – зустрічав біженців на вокзалі. Пізніше переїхав до Польщі і надавав медичну допомогу в одному з прихистків для українських біженців. Останні півроку живе у Львові.

“Все життя моя родина вчила мене підтримувати Україну і, коли це починалось, я кожен день читав про це і це було дуже емоційно для мене”, – пригадує Андрій про початок повномасштабного вторгнення.

На вокзалі у Львові Андрій разом з іншими волонтерами роздає гуманітарну допомогу, допомагає людям з речами та маломобільним пасажирам. Також Андрій двічі як медик супроводжував українців до Німеччини.

“Ця війна — це тепер найголовніша річ в моєму житті, я хочу допомагати людям”, – каже лікар.

Загалом на вокзалі у Львові зараз працює 150 волонтерів, із них 25 – іноземці.

“Це є друзі тих волонтерів, які були попередньо у нас. Вони повертаються у свою країну, розповідають про нашу службу і повертаються до нас, але вже не самі, а зі своїми друзями. Також багато волонтерів відгукуються через те, що хтось з їхніх родичів були українцями і вони бачать ці новини”, — каже координаторка волонтерів медико-психологічної допомоги Роксолана Шолудько.

Як повідомляло BitukMedia, y Запоріжжі одружилися англійський волонтер Джеймс Капріні та місцева мешканка Наталія Ісакова. Британець зробив пропозицію Наталії на третій день знайомства, але до весілля прозустрічалися вони 10 місяців.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі