П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Шимпанзе вперше навчили грати у Minecraft (ВІДЕО)

Важливо

Ютубер ChrisDaCow навчив бонобо на ім’я Канзі грати у Minecraft. Так чоловік хоче привернути увагу громадськості до вимирання цього видуКарликові шимпанзе також відомі як “найближчі родичі людей” через те, що генетично подібні до нас так сильно, що десь повинен був бути спільний предок

Про це розповідає Essentially Sports. 

За словами блогера, Канзі почав опановувати Minecraft, коли брав участь в іншому експерименті — навчання мавп мови, зрозумілої людям. Дослідники рекомендували ютуберу Канзі як генія серед шимпанзе. Його інтелектуальні здібності такі самі, як в дитини віком від двох до трьох років.

Спільно з вченим з дослідницького інституту Айови блогер підготував для примата сенсорний екран, аби той грав без комп’ютерної мишки.

Канзі зміг переміщатися у грі, розбивати блоки та подорожувати печерами Minecraft. В якості фінального випробування його персонажа помістили до печери, з якої потрібно було вибратися. Для цього мавпі довелося використати всі навички, здобуті у процесі навчання. У бонобо іноді виникали проблеми із застряганням у кутах, але з невеликою допомогою ChrisDaCow у нього все вийшло.

У процесі він поводився точно як людина — тішився успіхами, сердився, коли щось не виходило, і навіть встиг образитися на іншого члена команди. А той, своєю чергою, дуже здивувався, коли наприкінці гри виявив, що весь цей час грав із мавпою.

За виконання ігрових завдань Канзі отримував свою улюблену їжу – виноград, яблука та арахіс. В рамках експерименту бонобо міг грати скільки і коли захоче. Ютубер та вчений підказували йому, що робити, і він орієнтувався на їхні слова. Наприклад, коли треба було розбити блок, йому казали: “Розбий”. Спочатку шимпанзе слухався порад, але вже незабаром став більш самостійним.

Канзі навіть обладнав власне “ігрове крісло” – він приносив з собою жмут соломи, сідав на неї і починав грати.

Ютубер і вчений вважають, що досягли своєї мети — тепер завдяки ролику з Канзі більше людей знають про високий інтелект бонобо і допоможуть боротися за збереження виду. Зараз ці карликові шимпанзе опинилися на межі вимирання через браконьєрство. У дикій природі вони живуть лише біля Республіки Конго, де на них продовжують полювати. Якщо ситуація не зміниться, до 2050 року бонобо зникнуть із Землі.

Як розповідало раніше BitukMedia, американські військові навчили морських левів грати у відеоігри, а затятим геймером стала тварина на ім’я Спайк із затоки Сан-Дієго. Ластоногі пройшли навчання у рамках дослідження когнітивних можливостей морських ссавців.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі