Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Не дати раку шансів: вчені розробили портативний ультразвук для діагностики пухлин грудей (ВІДЕО)

Важливо

Аби збільшити шанси на виживання пацієнток з раком молочної залози, співробітники Массачусетського технологічного інституту (MIT) розробили портативний ультразвуковий сканер. Він дозволяє виконувати візуалізацію у будь-який час і знаходить пухлини ранніх стадіях.

Про це розповідає сайт MIT.

Винахід схожий на гнучкий пластир, який можна прикріпити до бюстгальтера. Він дозволяє власниці переміщати ультразвуковий трекер вздовж пластиру та фіксувати стан тканини молочної залози під різними кутами. Роздільну здатність зображень можна порівняти з тими, які отримують ультразвукові зонди у центрах медичної візуалізації.

Щоб зробити пристрій придатним для носіння, дослідники розробили гнучкий 3D-друкарський патч зі стільниковими отворами. Ультразвуковий сканер міститься всередині невеликого трекера. Його можна переміщати в шістьох різних положеннях, щоб зробити знімки молочних залоз усіх грудей. Також сканер можна повертати, щоб отримувати зображення під різними кутами. Робота з пристроєм не потребує якихось спеціальних навичок, наголошують вчені.

Статистика свідчить: коли рак молочної залози діагностують на початкових стадіях, виживання жінок становить майже 100%. Однак у випадку пухлин, які виявляють на пізніших стадіях, цей показник падає приблизно до 25%.

Пухлини молочної залози, що розвиваються між регулярно запланованими мамографіями, становлять від 20 до 30% усіх випадків раку молочної залози. Вони, як правило, агресивніші, ніж ті, які зустрічаються під час щорічного рутинного сканування.

Як розповідало раніше BitukMedia, вчені зі Школи медицини Університету штату Вашингтон (США) повідомили, що ДНК-вакцина проти агресивного типу раку молочної залози пройшла першу фазу клінічних випробувань на людях. Експериментальний препарат показав себе як цілком безпечний.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі