Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

На Тернопільщині знайшли цінні артефакти, яким 4 тис. років

Важливо

Місцевий мешканець на ім’я Геннадій знайшов на околиці міста Чорктів на Тернопільщині  17 бронзових браслетів та мідну бойову сокиру. Предметам 4 тис. років. Музейники кажуть – вперше бачать в одному місці такий великий скарб.

Про це розповідає Чортківська міська рада.

Чоловік знайшов скарб на відстані 10-15 км від Чорткова. Браслети дають періодом пізньої бронзи, за способом виготовлення – центральноєвропейське виробництво. Сокира зроблена із міді і її застосувала у військових цілях.

Чоловік, який відкрив скарб, вирішив передати його до Національного музею історії України. 25 липня знахідку оглянули музейники. За їх словами, таку кількість цінностей в одному місці зустрічають вперше.

У музеї запевняють, що будуть експонтувати знахідку у серпні на виставці, присвяченій Дню археолога.

Як повідомляло BitukMedia, польські археологи із Надвіслянської пошукової групи “Шанс” знайшли застібку та два динарії римського періоду, а також велику колекцію артефактів періоду раннього середньовіччя. Серед них монети, які карбувалися за онука князя Володимира. Побутові, військові та релігійні предмети знайшли у селі Даромін у південно-центральній Польщі.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі