Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Дуже особистий досвід” – домашнім навчанням дітей займеться робот, інтегрований із Chat GPT

Важливо

Зареєстрована у американському Сан-Франциско міжнародна компанія Miko хоче запустити нового робота Miko Mini, який інтегрований із Chat GPT. Нинішня ітерація Miko 3 завоювала світ, оскільки робот навчав дітей вдома під час коронавірусного карантину.

Про це повідомляє Fox News.

Роботи Miko мають голосове керування, як помічник “Алекса”. Вони можуть спілкуватися із дітьми і провадити домашнє навчання. При цьому батьки можуть зберігати контроль над тим, про що говорить робот. Наприклад, він може допомогти дитині розвивати соціальні навички.

Штучний інтелект вивчає реакцію дитини та її залучення в процес. Робот може спостерігати за дитиною через фронтальну відео-камеру, але її можна закрити за допомогою шлюзу. Це запобігає порушенню конфіденційності.

“Це дуже особистісний досвід”, – каже засновник компанії Рітвік Шарма.

Miko отримують інформацію не із інтернету, а із бази, яку розробила компанія, тож нема ризику, що робот скаже щось компрометуюче. Створюючи “особистість” ШІ, компанія працювала із психологами та освітянами із різних країн, переконує Шарма. Зараз робот Miko популярний у 90 країнах.

Miko Mini буде варто дешевше і буде спілкуватися з дітьми через технологію Chat GPT. У компанії переконують, що наповнення, яке робот буде давати дітям, буде стосуватися лише освітніх цілей.

Як розповідало BitukMedia, Університет Кембриджу пропонує використовувати спеціально навчених роботів для діагностики психічного здоров’я дитини. Кажуть, з ними діти відвертіші та більш охоче відповідають на запитання.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі