Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

В Україні виготовляють потужні аудіосистеми на базі тубусів від Javelin (ВІДЕО

Важливо

Вінницький волонтер Максим Гузій разом із командою виготовляє потужні аудіосистеми із тубусів від використаних ПТРК “Джавелін”. Називають систему BOOМTANK. Із їх продажу збирають на військове обладнання та карети “швидкої” для військових.

Про це повідомляє ШоТам.

“Це, по суті, сміття війни. Це пластик, який валяється в полях, де відбуваються активні бойові дії. Тому ми беремо це сміття війни, переробляємо його, даємо йому інше життя”, — каже Гузій.

Перший тубус Максиму надіслали військови з-під Авдіївки. Він думав, як його використати, і вирішив, що людина має отримувати від виробу користь у повсякденному житті.

Електроніку спроектувала вінницька команда  Park Audio, яка 25 років створює музичне обладнання.

Аудіосистема BOOМTANK важить 47 кг, а видає кіловат звуку. Він користується популярністю і на міжнародному рівні. Одну таку американський ІТ-розробник придбав за півмільйона гривень.

Як розповідало BitukMedia, 20-річний КПІ ім. Сікорського Олексій Моргун разом з товаришами та викладачами розробляє ревізійний ендопротез для українських військових. Таких протезів в Україні зараз не виробляють, а закордонні мають недоліки.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі