Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Майже тисяча людей оголилися для інсталяції відомого фотохудожника. Цього разу у Фінляндії (ВІДЕО)

Важливо

У фінському місті Куопіо майже тисяча людей роздяглися для інсталяції американського фотохудожника Спенсера Туніка. Митець відомий груповими знімками оголеної натури, які робить по всьому світу от вже понад 30 років.

Про це пише Yle.

Тунік зробив знімки у парку та на набережній в центрі міста. Серед учасників були місцеві жителі, а також всі бажаючі, які приїхали з інших частин Фінляндії та з-за кордону. Учасники фотосесії описали журналістам свій досвід участі в оголеній фотосесії як “ейфоричний, веселий і такий, що звільняє”.

Нью-йоркський фотохудожник планував зібрати в Куопіо щонайбільше кілька сотень людей, але неочікувано отримав набагато більший відгук, відзначає видання Yleisradio. Відео зі зйомок можна переглянути тут. А також в Instagram митця.

Все почалось з того, що місцевий фотоцентр звʼязався з художником, щоб організувати виставку його робіт. Однак Спенсер Тунік висловив бажання провести зйомку в Куопіо.

Фото – Yle

Фотохудожника зацікавили не лише місцеві пейзажі, але й історія міста. “Хотів би якось звернутися до історії промисловості міста і групових чорно-білих фотографій, які були зроблені в Куопіо і про які мені розповіли в музеї. Це певний симбіоз, що я роблю тут групову фотографію”, — розповів Тунік.

Знімати оголену натуру Тунік почав у 1992 році. Фотограф наголошує, що в його роботах немає сексуального підтексту, адже всі вони присвячені красі людського тіла, його вразливості та крихкості.

Спенсер Тунік відомий фотографіями десятків, сотень і тисяч оголених людей у незвичайних місцях по всьому світу. Два роки тому він влаштував флешмоб проти цензури під офісом Facebook у Нью-Йорку — мітингувальники прийшли повністю оголеними, прикриваючись лише зображеннями чоловічих сосків.

Як розповідало раніше BitukMedia, в австралійському штаті Новий Південний Уельс студенти-ветеринари роздяглися та сфотографувалися з тваринами для благодійного календаря на 2023 рік. Їхня мета – зібрати гроші для Австралійського Червоного Хреста.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі