П’ятниця, 10 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Праправнучка поліцейського з Лондона встановила особу Джека-різника

Важливо

Праправнучка лондонського поліцейського Сара Бакс Хортон стверджує, що встановила особу серійного вбивці Джека-різника. Вона досліджувала медичні записи кінця ХІХ століття, які залишалися конфіденційними до 2015 року.

Про це повідомляє The Telegraph.

Сара Бакс Хортон – викладачка Оксфордського університету. А ще вона праправнучка поліцейського Гаррі Гарретта, який займався розслідуванням справи Джека-різника. Так прозвали невідомого маніяка, який вчинив щонайменше п’ять жорстоких вбивств у 1888 році в районі Уайтчепел на сході Лондона. Всі його жертви були повіями.

У справі про жорстокі вбивства п’ятьох жінок наприкінці вікторіанської епохи було чимало підозрюваних. Але довести провину жодного так і не змогли. Джека-різника так і не спіймали. Історики навіть не знають, як він міг виглядати. Вбивства досі залишаються нерозкритими, але повідомлення про нових чоловіків, які цілком могли б виявились Джеком-різником, з’являються і досі.

Сержант Гаррі Гарретт, який працював над справою Джека Різника

Так нового підозрюваного знайшла Сара Бакс Хортон. Вона провела аналіз медичних записів кінця XIX століття і дійшла висновку, що серійним вбивцею міг бути виробник сигар Хайам Хайамс, який проживав в Уайтчепелі. Фізичні особливості цього чоловіка відповідали свідченням людей, які бачили чоловіка з жінками незадовго до вбивств: розповідали про човгаючу ходу і ліву руку злочинця, що не гнулась. Також збіглися дані про зріст (173 см), статуру (широкі плечі) та вік (у 1888 році Хайамсу було 35 років). Якийсь час Хайамс дійсно був у списку зі 100 підозрюваних.

Сара Хортон вивчила медичну карку Хайама Хайамса. З якої і дізналась, що чоловік страждав на епілепсію, параною та алкоголізм. Маючи справу з сигарами, він вміло користувався ножем. Періодично чоловік потрапляв до психіатричної лікарні. Його стан погіршився ще більше після того, як він дістав травму під час інциденту та не міг працювати. Він неодноразово нападав на свою дружину, мав навязливі думки щодо нібито її зрад і врешті-решт був заарештований після нападу на неї та свою матір із ножем-подрібнювачем. Погіршення психічного стану чоловіка збіглося із періодом вбивств жінок. Наприкінці 1888 року Хайамс затримали поліцейські, а за рік відправили до психіатричної лікарні. Там чоловік пробув до своєї смерті у 1913 році.

Хортон зауважила, що медичні записи кінця XIX століття були конфіденційними до 2015 року, тому всебічного розслідування вбивств в Уайтчепелі не проводили. Незабаром вона планує випустити книгу про Джека-різника.

У пошуках Джека Різника Сара Бакс Хортон дослідила медичні записи. Фото – HENRY HARRISON

Раніше BitukMedia розповідало про іншого підозрюваного у справі Джека-різника. Його у маніяки запропонував дослідник та письменник Род Бітті. Чоловік пояснив вбивства “сплеском кривавої помсти”. 

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі