Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Сплеск кривавої помсти”: у справі Джека-різника знайшли нового підозрюваного

Важливо

Дослідник та письменник Род Бітті витратив два десятка років на вивчення архівів щодо вбивств 1888 року. А тепер чоловік стверджує, що знайшов нового підозрюваного у справі Джека-різника. Адже жорстокі вбивства п’ятьох жінок наприкінці вікторіанської епохи досі залишаються нерозкритими.

Про це розповідає Daily Mirror.

За словами письменника Рода Бітті, він проаналізував сотні документів, які стосуються справи Джека-різника. Так охрестили невідомого маніяка, який орудував у Східному Лондоні 1888 року й убив п’ятьох повій. На думку Бітті, “Джеком” міг бути лондонський констебль Боуден Ендакотт – поліцейський, який вночі патрулював вулиці району Вайтчепел. 

Причину його нападів Бітті пояснює “сплеском кривавої помсти”. Мовляв, все пояснює проблемне минуле констебля Ендакотта. Дослідник з’ясував, що коли Ендакотт служив у Девоні на початку 1870-х, йому було видано “ордер на бастарда” –  вікторіанський еквівалент аліментів для позашлюбних дітей. Тогочасна The Lancaster Gazette повідомляла, що чоловік “створив проблеми” для якоїсь молодої жінки з прізвищем Роджерс. Конфлікт вдалось владнати в досудовому порядку, проте на тлі цього епізоду в Ендакотта виникла та розвинулась люта ненависть до жінок.

1875 року він залишив Девон і почав працювати в Лондоні. За два роки поліцейський опинився в центрі скандалу: затримав дівчину, яка йшла по вулиці сама пізно ввечері, і звинуватив її в проституції. Обурена Елізабет Касс подала скаргу на незаконний арешт. Але і цей скандал вдалось владнати: Ендакотта виправдали, але понизили на службі, зробивши вуличним патрульним.

Поліцейський-констебль Боуден Ендакотт – новий підозрюваний у сумнозвісних загадкових вбивствах. Зображення -:Pen&Sword/BNPS

Род Бітті вважає, що після кількох серйозних неприємностей через жінок, які вплинули на репутацію і мало не зруйнували кар’єру, Боуден Ендакотт цілком підходить на роль женоненависника і навіть кривавого вбивці. Зрештою, його понизили через дівчину, яку він прийняв за повію.

Відомо, що Боуден Ендакот знаходився в Лондоні під час усіх п’яти вбивств. Жінок почали знаходити на вулицях Вайтчепела рівно за рік після історії з дівчиною. Мабуть, він зірвався і почав мстити, – припускає дослідник Род Бітті.

Всі свої аргументи і пояснення Род Бітті виклав у книзі “Джек Різник – поліцейський: новий підозрюваний”, яка вже надійшла в продаж.

Але факт залишається фактом: Джека-різника так і не спіймали, історики навіть не знають, як він міг виглядати. Жорстокі вбивства п’ятьох жінок наприкінці вікторіанської епохи досі залишаються нерозкритими.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі