Середа, 1 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Титул найвисокооплачуванішого спортсмена у світі перейшов від одного футболіста до іншого, – Книга Гіннеса

Важливо

До Книги рекордів Гіннеса внесли португальського футболіста Кріштіану Роналду. Він став найоплачуванішим спортсменом у 2023 році

Про це повідомляє сайт Книги рекордів.

Вперше з 2017 року (і втретє загалом) Кріштіану Роналду очолив список найбільш високооплачуваних спортсменів світу за версією Forbes.

За даними видання, Роналду до 1 травня 2023 (це дата закінчення спортивного сезону, – ред.) заробив рекордні 136 млн доларів. З них 46 млн доларів футболіст отримав безпосередньо за зіграні матчі. Ще 90 млн доларів — інші надходження, пов’язані з професійною діяльністю.

Роналду відібрав титул найбільш високооплачуваного спортсмена у Ліонеля Мессі, який очолив рейтинг у 2022 році, заробивши 130 млн доларів.

Кріштіану Роналду зараз виступає у саудівському футбольному клубі “Ан-Наср” та входить до складу збірної Португалії. Наприкінці 2022 року він розірвав контракт з футбольним клубом “Манчестер Юнайтед” за взаємною згодою.

Вже в березні цього року UEFA повідомила про те, що Кріштіану Роналду встановив два світові рекорди – за кількістю ігор за національну збірну (197) та за кількістю голів (100) в офіційних матчах національних команд.

Якщо брати річні надходження, до Top 5 спортсменів за версією Forbes також увійшли: аргентинський футболіст Ліонель Мессі (дохід – 130 млн доларів); французький футболіст Кіліан Мбаппе (120 млн доларів); американський баскетболіст Леброн Джеймс (119 млн. доларів) та мексиканський боксер Сауль Альварес (110 млн доларів).

Як розповідало раніше BitukMedia, жебрака на ім’я Бхарат Джайн з індійського фінансово-технологічного мегаполіса Мумбай вважають найбагатшим у світі. Він нажебрав собі $890 708.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі