Субота, 4 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Баяніст із Полтавщини назбирав у Європі на два реанімобілі для ЗСУ (ВІДЕО)

Важливо

Баяніст із Полтавщини Олег Лисенко передав в Україну реанімобіль для ЗСУ. Це друга така машина, на яку за час війни музикант зібрав гроші на благочинних коцентрах. Другий реанімобіль коштував 33,5 тис. євро. Заради нього Лисенко провів 50 благодійних виступів.

Про це повідомляє Суспільне.

Лисенко народився на Полтавщині. У Нідерландах живе понад 25 років. Після початку повномасштабного вторгнення почав проводити благодійні концерти для збору коштів.

“Останній концерт ми заробили 1223 євро. Це непоганий заробіток. Інколи я грав і заробляв тільки 200 євро. Або й менше. Для українців я дуже багато грав, їх тут 120 тисяч у Нідерландах, тому для них, якщо я грав, то безкоштовно ж”, – розповідає музикант.

Реанімобіль, який Лисенко передав другим, уже використовували у Швейцарії у горах. Тепер він вирушить на фронт. Це повнопривідне авто із об’ємом двигуна 3 л.

Старший лейтенант 32-ї бригади Юрій Дроботенко забере автомобіль на фронт. Планують зробити із нього пересувний стоматологічний кабінет, а також використовувати для евакуації бійців.

Як розповідало BitukMedia, 12-річна Іванка із Херсонщини пережила окупацію, тепер її населений пункт потерпає від обстрілів. Але дівчинка не здається – вона розмалювала будинок, у якому мешкає її родина, патріотичними зображеннями та гаслами. Дівчинка пише казки про наших захисників та збирає допомогу для ЗСУ.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі