Четвер, 28 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Український баяніст збирає гроші для військових медиків у Нідерландах

Важливо

Баяніст із Полтавщини Олег Лисенко провів у Європі майже півсотні концертів задля допомоги українським воїнам. Завдяки концертам волонтер зібрав на реанімобіль для медиків ЗСУ.

Про це повідомляє 5 канал.

Лисенко поїхав до Нідерландів учитися майже 25 років тому і там лишився жити. Після початку повномасштабної війни почав волонтерити. Спочатку ходив на демонстрації, а потім почав влаштовувати благодійні концерти.

Спочатку зібрані гроші передавав у фонд “Українців у Нідерландах”, а кілька місяців тому став збирати на реанімобіль.

“Щоб зібрати кошти на реанімобіль – це десь тривало протягом 4 місяців, щоб зібрати ці кошти. Кошти великі – це реанімобіль 23 тис., і потім ще апаратура”, – розповів баяніст-волонтер.

Такими авто користуються лише Німеччина та Нідерланди, бо вони дуже дорогі. Нове авто коштує 60 тис. євро, розповідає брат музиканта Олександр, який зайнявся купівлею авто. Придбали вживане – заплатили 31 тис. євро.

“Передається з цим автомобілем дефибрілятор, тобто ми можемо проводити реанімаційні заходи прямо в дорозі. Передається з ним апарат штучної вентиляції легень, мішок Амбу, маски – тобто він пристосований для того, щоб дорогою ми могли надати всю необхідну допомогу”, – зазначає завідувач лікувально-діагностичного відділення Геннадій Киянцев із Полтави, куди доправили авто.

Олег Лисенко тим часом почав збирати кошти на ще один реанімобіль.

Як повідомляло BitukMedia, водогони Миколаєва були пошкоджені через бойові дії. У квартири подають мешканцям технічну воду із Південного Бугу. Місцеві волонтери Mykolaiv Military Support вигадали брендувати цю воду та продавати цікавим. Гроші йдуть на тактичні аптечки для ЗСУ.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі