Субота, 4 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

У Відні українські митці показали роботи на тему віри та війни

Важливо

В Австрії у віденському Музеї народного мистецтва відкрилась виставка “BeLive: believe, be live”. На ній свої роботи на тему віри та війни представили 18 митців з Україні.

Про це повідомляє Укрінформ.

Долі митців, які показали свої роботи, різні – є ті, хто пережив окупацію і під час неї творив, хтось втратив рідних чи домівку. Роботи виконані у різних жанрах – живопис, фотографія, інсталяція, колаж, графіка, відео. Назва виставки – це гра слів “повір” і “живи”, які англійською звучать майже однаково.

На виставці можна побачити фотографії розбомбленої церкви в Бахмуті від Дафни Весдорф. Павло Мазай представив серію автопортретів із лезом. Данило Мовчан виставив серію своїх картин, намальованих після підриву Каховської греблі.

Виставка триватиме до 23 липня. Зібрані кошти підуть на купівлю джгутів для військових.

Як повідомляло BitukMedia, yкраїнська делегація створила незалежний павільйон на Biennale Architettura — найбільшій архітектурній виставці світу у Венеції. Команда учасників представила проєкт DNC Ucraino. Він пропонує подорож через простір та час ключовими історичними моментами України. Україна була представлена на заході вперше за 10 років.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі