Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Школярка-волонтерка перетворила свій будинок на мистецький об’єкт

Важливо

12-річна Іванка із Херсонщини пережила окупацію, тепер її населений пункт потерпає від обстрілів. Але дівчинка не здається – вона розмалювала будинок, у якому мешкає її родина, патріотичними зображеннями та гаслами. Дівчинка пише казки про наших захисників та збирає допомогу для ЗСУ.

Про це розповіла поліція Херсонської області у Facebook.

“Зброя Іванки – пензлі, фарба та влучне слово. Dона пише патріотичні вірші та прозу, перетворила власний будинок на артоб’єкт: розмалювала його українськими символами, побажаннями Перемоги над російським ворогом, закликала пам’ятати про своє коріння, разом боротися за майбутнє України. Не забула дівчина і передати «вітання» рашистам й колаборантам, висловила свою чітку позицію щодо їх дій”, – пишуть у поліції.

Як видно із зображення на сторінці поліції, серед гасел Іванка написала “Слава вільному українському селу”, “Слава херсонському кавунчику!”, не забула і про російський військовий корабель.

Родина Іванки донать на ЗСУ та за можливості збирає гуманітарну допомогу для військових. Зараз дівчинка пише вірші та прозу на патріотичну тематику, готує збірку казок про українських захисників та захисниць.

Місцева ювенальна поліція має намір створити гурток для творчих дітей за активної участі Іванки. А поки на 12-річчя правоохоронці та військові прибули із квітами та солодощами.

Як повідомляло BitukMedia, волонтерка із села Павлівка на Вінниччині Світлана Панасюк створила гугл-форму “Лист до Воїна”. Бажаючі можуть лишити там слова підтримки українських військовим. Кожне повідомлення жінка переписує вручну та відправляє на передову.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі