Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Перша в Україні – у Львові відкрили громадську безводну вбиральню

Важливо

У просторі міського садівництва і городництва “Розсадник” в парку “Залізна вода” запрацювала перша в Україні громадська “суха” вбиральня. Її особливістю є спеціальна форма, вмонтована у сидіння.

Про це повідомляє ZAXID.NET.

Ззовні вбиральня практично не відрізняється від звичайної дерев’яної будови такого призначення. Всередині у сидіння від шведського бренду Separett  вмонтована спеціальна форма, яка відділяє тверді та рідкі відходи. Їх збирають в окремі контейнери, які треба буде змінювати.  Тверді відходи рекомендують присипати деревною тирсою або стружкою. Відходи можна переробляти на добрива, кажуть активісти, які встановили туалет.

«За розрахунками, один мешканець використовує понад 14500 літрів води на рік лише для змивання в туалеті. Зазначимо, що в нас немає можливості розподілу води на питну та технічну. Тому такий об’єм дорівнює 60 000 склянкам питної води», – говорить в.о. начальника управління екології ЛМР Галина Микітчак.

Як розповідало BitukMedia, aктивісти громадської організації “Плато” перетворили стихійне сміттєзвалище у львівському парку “Залізна вода” на клумбу. Вона буде покращувати якість ґрунту та сприятиме біорізноманіттю.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі