Вівторок, 30 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

В Україні створили вегетаріанський конопляний борщ

Важливо

Майстер народної творчості із Житомира Олег Земнухов створив вегетаріанський борщ із конопель. В його основі – посівні коноплі, які не містять наркотичних речовин.

Про це повідомляє Суспільне.

Земнухов представив свою страву на XIV обласному святі декоративно-прикладного мистецтва “Майстерний червень”. Майстер готує страви із конопель уже кілька років, але борщ приготував вперше.

“Спочатку відварюємо картоплю, а потім додаємо зелень, яйце і приправи. У цій каструлі п’ять літрів. Слід зазначити, що це не м’ясний бульйон, а вегетаріанський борщ. Замість м’ясного бульйону використовується конопляна олія, а також додається конопляне насіння, зелень, петрушка та кріп”, – розповів він.

До борщу Олег пропонує конопляний хліб. Також виготовляє конопляне печиво, квас, чай та деруни. Коноплі стали рятівною рослиною для його родини під час Голодомору, каже чоловік.

“Мій батько розповідав, що під час голодомору наша родина вижила завдяки коноплям. Перетирали насіння і пекли коржики. Можливо, це генетична спадковість. Але мені хотілося відтворити ці рецепти і додати свої інновації”, – говорить Олег Земнухов.

Як повідомляло BitukMedia, xутро із конопель українського бренду DevoHemp “засвітилося” на престижному міжнародному конкурсі Green Product Award 2023 у німецькому Берліні. Воно перемогло у категорії “Мода”.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі