П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Одне на мільярд: знайшлось куряче яйце, яке коштує майже 1 тис. доларів

Важливо

Австралійка знайшла куряче яйце незвичної форми та опублікувала його фотографію у своїх соцмережах. Куплене у супермаркеті яйце виявилось ідеально круглої форми. Ймовірність такої знахідки становить 1:1,25 млрд. Не дивно, що його можна продати дорого.

Про це розповідає DailyMail.

Пощастило колишній ведучій одного з австралійських телеканалів, а нині блогерці Жаклін Фелгейт. Жінка придбала упаковку яєць у звичайному супермаркеті. Коли ж австралійка відкрила її вдома, спочатку запідозрила підставу – замість одного яйця лежав пластмасовий тенісний м’ячик. Але обману не було: просто яйце виявилося ідеально круглої форми.

За словами Жаклін, вона з’ясувала, що ймовірність такої знахідки становить 1:1,25 мільярдів. Попередній щасливчик з ідеальним яйцем продав його за 1400 австралійських доларів (935 доларів США).

Зображення – Daily Mail

Жаклін ще не визначилась, чи продаватиме яйце. Підписники блогерки поставилися до такої знахідки з гумором. Хтось навіть пошкодував курку, який довелося “таке знести”. Були також сумніви щодо їстівних якостей диво-яйця.

До речі, британський кухар Джеймс Черч, який знайшов таке саме яйце у 2010 році, теж не ризикнув його розбити. Чоловік підтвердив, що знахідка є унікальною. “Я за своє життя розбив, мабуть, не менше ста тисяч яєць, але такого ще не бачив”. – зізнався тоді Черч.

Британський кухар Джеймс Черч знайшов кругле яйце у 2010 році.

Феномен різної форми яєць у різних птахів вивчали навіть еволюційні біологи. За однією з версій, опублікованої кілька років тому в журналі Science, багато залежить від льотної практики. За висновками вчених, птахи, що активно літають, схильні відкладати яйця більш витягнутої та асиметричної форми. А ось птахам, які мало або взагалі не літають, це без потреби, тому їхні яйця більш сферичні.

Як розповідало раніше BitukMedia, пінгвіни таємничим чином залишають своє перше яйце. Нарешті вчені знають чому.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі