Вівторок, 7 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Мінцифри визначило виробників, які отримають по $1 млн на розробку мисливця на “шахедів”

Важливо

Три українські виробники з півсотні конкурсантів отримають по одному мільйону доларів на реалізацію та масштабування розробок проти ворожих БПЛА. Вони презентували найдієвіші та найефективніші проєкти.

Про це повідомило Міністерство цифрової трансформації України.

За словами віцепрем’єр-міністра з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій Михайла Федорова, зараз критично важливо створити альтернативні системи протидії іранським БпЛА.

З переможцями Drone Hackathon “Anti-Shahеd” укладуть контракти на один мільйон доларів. Кошти підуть на “якнайшвидшу реалізацію розробки, яка знищуватиме ворожі дрони в українському небі”. Нові технології допоможуть боротися з іранськими шахедами, щоб не витрачати потужні ресурси сил ППО.

“Щоб постійно ефективно протидіяти новим атакам ворожих БпЛА, нам необхідно впроваджувати нові системи з виявлення, ідентифікації та знищення цілей”, — заявив генерал-майор Збройних сил України Володимир Коваль.

Інфраструктура України щодня зазнає атак від іранських дронів. Тільки в травні по Україні запущено щонайменше 400 “шахедів”. Загалом з вересня минулого року по Україні запустили щонайменше 1200 ударних безпілотників. Цьогорічний Drone Hackathon “Anti-Shahеd” продемонстрував, що українські фахівці здатні дивувати світ та ефективно протидіяти ворожій навалі.

Фото – Facebook/ Міністерство цифрової трансформації України

“Наше завдання — максимально підтримати розробників, створити умови для масового виробництва альтернативних систем протидії іранським шахедам. Впевнений, що кожна ідея, запропонована на хакатоні, має всі шанси працювати на перемогу”, — наголосив Олександр Кубраков, віцепремʼєр-міністр з відновлення України — Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури.

Drone Hackathon “Anti-Shahеd” об’єднав розробників, інженерів, кіберспеціалістів та ентузіастів, які створюють передові системи й технології для виявлення, відстежування та знищення ворожих дронів. Оцінювали проєкти спеціалісти різних родів і видів військ, військових структур та цифрових технологій. 

Раніше в межах Армії дронів провели перший Drone Hackathon. Із 30 сформованих команд, які презентували технологічні рішення з розвитку БПЛА, 6 стали переможцями. За пів року вони втілили свої ідеї в продукт, який продемонстрували на полігоні.  

Як розповідало раніше BitukMedia, на платформі Brave Inventors з’явився проєкт БПЛА під назвою “Хрущ”. Його розмістили інженери 67-ї окремої механізованої бригади. За словами розробників, цей дрон може використовуватись для виконання операцій на передовій та в тилу.

А бізнесмен Дмитро Ренжин та програміст Сергій Тітков з Млиніва, що на Рівненщині, створили пристрій, який виявляє дрони у небі. Радіус його дії – до 3 км.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі