П’ятниця, 29 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Українці розробили прилад, який виявляє дрони

Важливо

Бізнесмен Дмитро Ренжин та програміст Сергій Тітков із м. Млинів на Рівненщині створили пристрій, який виявляє дрони у небіл. Радіус його дії – до 3 км.

Про це повідомляє Dev.ua.

Спочатку Дмитро та Сергій виготовляли павербанки “з нуля” – заснували для цього компанію Kseonics Technology. Але український продукт не витримав конкуренції із китайськими виробниками. Тож чоловіки переключилися на інші пристрої.

На базі Kseonics Technology вони виготовили детектор дронів. Кажуть, почали працювати над ним ще у лютому цього року.

Розробники розповідають, що пристрій реагує на частоту радіохвиль – герцовість. Його треба встановити у бік ворога. При виявлені радіо-частот, на яких працюють ворожі дрони, дрон-детектор видає звукове попередження чи вібрує.

Заявлений радіус дії дрон-детектора – 2 – 2,5 км, але може виявити безпілотник на відстані до 3 км та на висоті до 500 м. Деякі моделі дронів знаходить за 5 км.

Вартість дрон-детектора – $500, подібні пристрої інших компаній коштують від $8 тис.

Зараз розробку тестують військові. А конструктори працюють над меншим пристроєм – розміром із рацію. Він зможе виявиляти ворожі дрони на відстані до 1,5 км.

Як повідомляло BitukMedia, два куми-волонтери Володимир Муссур та Роман Боринець з Брошнів-Осади на Івано-Франківщині створили дрон-мінувальник. З його допомогою українські військові можуть дистанційно укладати протитанкові міни.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі