П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Український Ан-124 доправив космічний супутник для SpaceX

Важливо

Борт української авіатранспортної компанії ANTONOV Airlines Ан-124-100М  доставив супутник разом із корисним вантажем та допоміжним обладнання на космодром на мисі Канаверал. Загальна вага вантажу складала 55 тонн.

Про це повідомив “Антонов” на сторінці у Facebook.

Український вантажний літак здійснив рейс із федерального аеродрому Моффет, у штаті Каліфорнія до центру посадки шатлів NASA у Тітусвіллі, штат Флорида. Це маршрут через усю країну довжиною близько 4,6 тис. км.

Вантаж включав контейнер, у якому перевозили супутник Intelsat 40e (IS-40e), корисний вантаж, супутні частини та допоміжне обладнання. Для процесу завантаження та розвантаження використовували спеціальну рампову систему, розроблену ДП “Антонов”.

Супутник зібрала і випробувала компанія Maxar. Його будуть використовувати для для надання послуг клієнтам у сферах комерційної авіації, морського транспорту, мобільного зв’язку та інтернету. Його корисне навантаження – модуль Tropospheric Emissions: Monitoring of Pollution (TEMPO). Його встановили на замовлення NASA. Модуль призначений для контролю забруднення повітря по всій Північній Америці.

Супутник та модель вийшли на орбіту за допомогою ракети Falcon-9 7 квітня.

Як повідомляло BitukMedia, французька ракета-носій Ariane 5 вирушила з європейського космодрому в Французькій Гвіані для місії Juice. Одним з атрибутів ракети став нанесений малюнок 8-річної житомирянки Ярини Закалюжної. Цей малюнок переміг у 2021 році на міжнародному конкурсі малюнків Європейського космічного агентства.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі