П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Харківські чотирилапі гвардійці отримали нагороди “За віддану службу”

Важливо

Чотирьох службових собак Джукі, Ірбіса, Антея та Одіна нагородили медалями “За віддану службу” 1, 2 та 3 ступеня. Ці гвардійці належать до Східного оперативно-територіального об’єднання, повідомили в Національній Гвардії України.

“У складні часи війни, коли безпека нації знаходиться під загрозою, кожен ресурс і зусилля стають надзвичайно важливими. Кінологи Національної гвардії та їхні чотирилапі помічники є одними з найефективніших засобів підтримки безпеки”, – заначили у Нацгвардії.

Хвостаті службовці виконують важливі завдання – шукають заборонені предмети, людей, виявляють злочинців  та допомагають у розмінуванні.

На рахунку Джукі, Ірбіса, Антея та Одіна понад 35 вилучених гранат, близько 2 тисяч знайдених патронів, 2 кг тротилу, пістолет ПМ з набоями, автомат Калашникова, шість осколкових гранатометних зарядів.

Зображення – Facebook / Національна гвардія України

Харківські службові собаки були евакуйовані у західні регіони й певний час не бачили своїх господарів. Адже на початку березня 2022 року російські літаки скинули на військову частину чотири авіаційні бомби. В той час на території частини заходились і службові собаки.

“Безумовно, це був шок для наших вихованців, – розповідає кінолог Анатолій, – Задля безпеки ми евакуювали собак у західні регіони України”.

Понад рік кінологи очікували на зустріч із своїми улюбленцями. Розповідають, що запам’ятають цей день на все життя – так раділи і вони, і собаки. “Звісно, впізнали вони нас – ви би бачили це виляння хвостів!”, – ділиться враженнями кінолог Сергій. Бійці розповідають, що їм довелося щоденно працювати над відновленням робочих навичок своїх вихованців.

Раніше BitukMedia розповідало про гвардійську вівчарку Емму з Миколаївщини, яку нагородили медаллю “За віддану службу”. Її основні завдання  – перевірка громадян на блокпостах і пошук диверсантів. 

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі