Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Український бариста отримав бронзову ложку на престижному міжнародному конкурсі

Важливо

Український бариста Андрій Васильєв зайняв третє місце на чемпіонаті світу з дегустації кави WCTC 2023. Змагання проводили у грецькій столиці Афіни.

Про це повідомила українська філія всесвітньої спілки кавоварів Specialty Coffee Association у Instagram.

Андрій Васильєв працює у кавовій сфері з 2008 року. У 2019-му він переміг на Українському національному чемпіонаті із каптейстингу (дегустації кави).

“Треба почати дегустувати каву, а не бездумно її пити. Тренування моїх рецепторів полягає у щоденних усвідомлених дегустаціях кави. Але справа не тільки в цьому – треба почати з того, щоб думати, що ти їси і п’єш”, – розповідав він тоді в інтерв’ю.

Цього року Васильєв виступав у команді обсмажувальної компанії Dam Coffee Roasters із Дніпра.

WCTC 2023 – це один із чотирьох чемпіонатів світу серед барист. Учасникам потрібно було відрізнити різні види кави за допомогою рецепторів. 

Правила чемпіонату – учасникам пропонують три чашки кави – у двох однаковий сорт, а в третій – інший. І таких трійок вісім. Максимум часу на оцінку кави – 8 хв. Оцінюється кількість правильно визначених чашок та швидкість.

Як повідомляло BitukMedia, yкраїнська делегація створила незалежний павільйон на Biennale Architettura — найбільшій архітектурній виставці світу у Венеції. Команда учасників представила проєкт DNC Ucraino. Він пропонує подорож через простір та час ключовими історичними моментами України. Україна була представлена на заході вперше за 10 років.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі