Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Українські учні вибороли 35 нагород на “Олімпіаді геніїв” у США

Важливо

Учасники Малої академії наук України вибороли 35 нагород на GENIUS Olympiad – міжнародному конкурсі екологічних проєктів у США. Усього Україна делегувала цього року 47 кандидатів.

Про це повідомляє сайт Міністерства освіти та науки України.

Серед переможців 14 учасників отримали почесну відзнаку, 9 школярів повернулися із бронзовими медалями, 7 – зі срібними та 5 – із золотими.

“Для кожного учня та кожної учениці участь у такому заході — це підтримка їхньої ініціативи, впевненість, що їхня ідея потрібна. А для України – десятки проєктів на міжнародному майданчику, які отримали поштовх до реалізації та можуть дати глобальні рішення екологічних проблем у майбутньому”, – зазначив подію заступник міністра освіти Євген Кудрявець.

GENIUS Olympiad шороку збирає понад 1,5 тис. учасників з 60 країн. Із 2021 року Україна отримала ліцензію на проведення олімпіади на національному рівні.

Як повідомляло BitukMedia, 16-річний львівський школяр Богдан Главацький отримав дві золоті медалі на міжнародному конкурсі у румунському місті Ясси. Його розробка – “розумний” світлофор. У разі виникнення небезпеки аварійної ситуації він вмикає червоне світло для усіх учасників руху.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі