Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Всі квитки продано: фанати Гаррі Поттера поспішають в новий парк імені юного чарівника (ВІДЕО)

Важливо

Найбільший у світі критий парк Гаррі Поттера відкрили в Токіо (Японія). Це вже другий тематичний заклад у світі, присвячений історії юного чарівника. 2012 року в Лондоні відкрили музей Гаррі Поттера.

Про це пише The Japan Times.

Критий парк розмістили площі 30 тис. кв. метрів. Раніше там був один з найбільших парків атракціонів в японській столиці – “Тосімаен”. Його закрили в серпні три роки тому року після майже столітньої експлуатації.

Парк під назвою “Тур студією Warner Bros. в Токіо – як створювали Гаррі Поттера” (The Warner Bros. Studio Tour Tokyo – The Making of Harry Potter) стане першим об’єктом такого типу за межами Великої Британії і другим у своєму роді. Оригінальний тематичний парк розваг був відкритий у Лондоні у 2012 році. За цей час його відвідало понад 17 млн людей.

Однією з головних атракцій парку стане платформа 9 3/4 лондонського вокзалу Кінгс-Крос з паровозом. У Токіо також будуть представлені елементи знімальних майданчиків, костюми та реквізит кінофраншизи, заснованої на книгах Джоан Роулінг. Шанувальники фільмів зможуть побувати в замку Гоґвортс, на алеї Діагон, у чарівному банку гоблінів “Грінготс” та в селищі Гогсміт.

На віккриття нового парку до Токіо приїхав Том Фелтон, які зіграв Драко Мелфоя у серії фільмів.

Новим парком керує Warner Bros. Studios Japan. Увійти на територію можна лише за попереднім замовленням. Квитки для дорослих коштують близько $45, а для молоді та дітей – дешевше. Але, як повідомляють місцеві ЗМІ, всі квитки до кінця літа вже розкуплені.

У ресторанах та кафе парку відвідувачам пропонують як типові британські страви, так і вигадані кухарями, які надихнулися романами і фільмами про Гаррі Поттера.

Гаррі Поттер, головний герой серії романів англійської письменниці Джоан Роулінг, здобув популярність у всьому світі. Сім томів творів про юного чарівникак побачили світ з 1997 до 2007 року. Загальний наклад книг, виданих понад 80 мовами, перевищує 500 млн примірників. В Японії пригодам Гаррі Поттера присвячена тематична зона в парку розваг Universal Studios в Осаці.

Як розповідало раніше BitukMedia, монету із зображенням Гоґвортсу з всесвіту про Гаррі Поттера випустив Королівський монетний двір Великої Британії. Це вже четверта монета в колекції, присвяченій вигаданому світу чарівників.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі