Середа, 8 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Документалка про війну в Україні отримала нагороду на міжнародному фестивалі

Важливо

Документальний фільм про війну Україні In The Rearview польського режисера Мацієка Хамели отримав головну нагороду на 30-му кінофестивалі Sheffield DocFest (Велика Британія).

Про це розповіла на своїй сторінці у Facebook Анна Поленчук.

“Створений з інтимністю й делікатною повагою, ми як журі були приголомшені блискучою простотою цього фільму, який робить усіх нас попутниками в універсальній одіссеї виживання”, – відзначили журі конкурсу.

Фільм “Звідки куди” знятий у співпраці з українською продюсеркою Анною Паленчук і французом Жан-Марі Ґіґоном. Стрічка розповідає історії людей, яких вивезли з прифронтових території російсько-української війни з березня до листопада 2022 року.

Прем’єра фільму відбулася в травні на фестивалі Millennium Docs Against Gravity Festival у Польщі, після чого документалка відправилася в Канни, а потім у Шеффілд.

Під час вручення нагороди режисер Мачек Гамела подякував Великій Британії за допомогу Україні та розповів, що фільм починався як волонтерська робота. Для цього Гамела купив фургон, а пізніше почав знімати переселенців, коли перевозив їх у безпечне місце через польський кордон.

Як розповідало раніше BitukMedia, українська “документалка” про підлітків на прифронтових територіях перемогла на німецькому кінофестивалі.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі