Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Бенксі несподівано вирішив показати світу трафарети своїх знаменитих робіт

Важливо

Британський вуличний художник Бенксі запрошує на свою першу за останні 14 років офіційну виставку. Місце дії – Глазго, Шотландія. Називається виставка Cut & Run: 25 Years Card Labour. Можна буде побачити роботи митця – від найраніших, зроблених наприкінці 1980-х, і до останніх, вже цьогорічних, творів. Невловимий митець, чия особа досі невідома, повідомив про виставку на своїй сторінці в Instagram.

Про це розповідає CNN.

Cut & Run стане виставкою трафаретів, які вуличний художник використовував для створення робіт на стінах по всьому світу. Наприклад, для малюнків на пошкоджених будівлях в Україні, автостоянці в Лос-Анджелесі, в екстерʼєрі старої вʼязниці та в інтерʼєрі лондонського метро тощо.

Зображення -cutandrun.co.uk

На виставці також покажуть бронежилет з прапором Союзу, який Бенксі зробив для репера Стормзі. А також роботу 2017 року – “Баскія зупиняють та обшукують”, версія якої була намальована на стінах біля виставки американського графіті-художника Жана-Мішеля Баскія в лондонській галереї Barbican у 2017 році.

Робота Бенксі 2017 року “Баскіа зупиняють та обшукують” – частина експозиції виставки Cut & Run в Галереї сучасного мистецтва Глазго. Фото – Jeff J Mitchell/Getty Images

У своїй заяві Бенксі вказав, що зберігав ці трафарети роками, “пам’ятаючи, що вони можуть бути використані як доказ у звинуваченні в завданні кримінальної шкоди”. Але цей момент, за словами художника, минув, тому він виставляє їх у галереї як витвори мистецтва.

Одним із головних моментів шоу стане модель, яка демонструватиме, як Бенксі вставив шредер у раму однієї зі своїх робіт, “Дівчинка з повітряною кулькою”, яка сумнозвісно самознищується під час аукціону Sotheby’s у Лондоні у 2018 році. 

Cut & Run буде відкрита з 18 червня до 28 серпня навіть вночі у вихідні дні: зачинятиметься о 5 ранку, а потім знову відчинятиметься о 9-й.

Фотографувати буде суворо заборонено, на час візиту відвідувачам доведеться покласти свої телефони в комірку, що замикається. Але працівники будуть готові робити безоплатні Polaroid фотографії для тих, хто захоче мати спогад про цю подію.

Хоча було організовано вже кілька виставок робіт Бенксі, тепер йдеться про першу офіційно санкціоновану виставку за останні 14 років. Попередня офіційна виставка робіт Бенксі пройшла у 2009 році з назвою “Бенксі проти Бристольського музею”. Про інші несанкціоновані покази його творінь той каже: “Це має вигляд підмітання з підлоги моєї студії”.

Як розповідало раніше BitukMedia, мурал з гігантською чайкою “вартістю мільйони” видалили з будинку.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі