Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Ефірна, хвилеподібна” – рослин навчили створювати музику

Важливо

28-річний американець Ной Джоллі із Нью-Йорка зміг створити музику за допомогою кімнатної рослини. Він підключив рослину до машини, яка реагувала на електричні імпульси, що випромінює листя та стебло.

Про це повідомляє New York Post.

Джоллі підключив до рослини робота-кресляра XY plotter. Машина реагувала на електричні сімпульси від рослини і креслила висоту ноти, яка відповідала потужності сигналу. Робот креслив графік поверх звичного нотного стану із п’яти ліній.

Оскільки процеси в організмі рослини відбувається різні, в результаті вийшов цілий ансамбль із різних інструментів. Цю музику виконали під час концерту у пабі пивоварні 18th Ward Brewing Company.

Загалом, електричні імпульси рослини виділяють постійно – як відповідь на воду, світло та подразники. Якщо рослина отримує більше світла й води, вона починає “звучати” звавіше, якщо ж стоїть у тіні у кутку чи не отримує достатньо води, то ноти будуть довші, повільніші.

27-річний гітарист Генрі Рабер виконав музику, “написану” рослиною, минулого тижня під час концерту.

“Вона ефірна, гарна, хвилеподібна”, – розповів музикант.

Як повідомляло BitukMedia, xудожник-робототехнік Девід Боуен вирішив з’ясувати, що буде, якщо підключити роботизовану руку до рослини і дозволити їй керувати кінцівкою. Філодендрон показав себе вправним фехтувальником мачете. 

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі