П’ятниця, 10 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Українські лікарі зробили пацієнту щелепу із ребра

Важливо

Хірурги-стоматологи Чернівецької обласної лікарні зробили пацієнту нову щелепу з його ребра. Операція проходила у два етапи.

Про це повідомляє Zaxid.net.

Буковинець втратив частину щелепу у результаті важкої травми і не міг нормально харчуватися. Місцеві хірурги-стоматологи та торакальні хірурги допомогли чоловікові повернутися до повноцінного життя.

У перший етап операції торакальні хірурги вилучили п’яте ліве ребро чоловіка.

Під час другого етапу хірург-стоматолог Микола Токар змоделював iз нього імплант потрібного розміру і форми й встановив його на місці відсутньої ментальної ділянки нижньої щелепи.

Для закриття дефекту щелепи потрібен був фрагмент кістки розміром не менше 7 см. Лікарі визначили, що найкраще для цього підходить ребро. Операція була важкою, існував великий ризик крововтрати. Але попри все, пацієнт швидко відновлюється.

“Після того, як імплантована кістка приживеться, чоловіку можна буде провести пластику, встановити зубні імпланти й навіть повністю відновити зубний ряд”, – каже Микола Токар.

Як повідомляло BitukMedia, y львівській лікарні Св. Пантелеймона відновили палець 24-річному Назару із частини його ребра. Пацієнт травмував кисть під час гри у футбол кілька років тому і на пальці утворилася доброякісна пухлина.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі