Неділя, 19 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Обережно, злі собаки: тварини кусають в певні дні

Важливо

В залежності літньої спеки та агресивної поведінки вирішили розібратись Дослідники зі Школи медицини Гарвардського університету (США). Їхній висновок – висока температура та міській смог роблять більш злими не тільки людей, але й собак.

Про це розповідає Phys.

Науковцям відомо, що у спекотну погоду та за високого рівня забруднення атмосфери відбувається більше жорстоких злочинів. А тепер виявилось, що за таких умов зростають й шанси бути покусаним собакою.

Дослідники зі Школи медицини Гарвардського університету порівняли дані про собачі укуси у восьми великих американських містах, серед яких Лос-Анджелес, Хьюстон та Нью-Йорк, зі щоденними даними про погоду та рівень забруднення повітря. Вибірка стосувалась десятирічного періоду – з 2009-го до 2018 року. Загалом за цей час було зареєстровано майже 70 тисяч випадків, коли собаки кусали людей.

Виявилося, що у дні з високим рівнем сонячного ультрафіолетового випромінювання частота укусів підвищувалася на 11%. Спека підвищує цей показник на 4%, а висока концентрація в атмосфері токсичного забруднювача озону – на 3%.

З чим саме пов’язаний такий ефект, поки що неясно. Можливо, як і у випадку з людьми, спека, агресивне сонце та брудне повітря безпосередньо негативно впливають на поведінку собак. Але пояснення може бути й іншим – більш агресивна поведінка людей у такі дні підвищує їхній ризик бути покусаними собаками.

Британські вчені раніше дослідили характер понад 300 тисяч собак та зробили однозначний висновок про те, яка з порід чотирилапих друзів людини найагресивніша. Ветеринари запевняють, що судити про породу за характером собаки не зовсім правильно. Але є інші ознаки, які чітко дадуть зрозуміти: перед вами — машина з шерсті та ненависті.

Як розповідало раніше BitukMedia, дослідники з Університету Сан-Паулу (Бразилія) виявили, що більш важкі собаки, як правило, більш слухняні, ніж маленькі вихованці.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі