Вівторок, 30 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Почула українців: Елізабет Гілберт скасувала вихід книги про Сибір

Важливо

Елізабет Гілберт, американська письменниця зі світовим ім’ям, не буде випускати книгу, події якої розгортаються в росії. За її словами, вона робить це через солідарність з українцями.

Про це вона повідомила в Instagram.

Автор бестселерів “Їсти, молитись, кохати” та “Місто дівчат” скасувала вихід нової книги, аби не завдавати додаткових страждань своїм читачам з України. 

“Минулого тижня я анонсувала майбутню публікацію мого найновішого роману – книги під назвою “Сніговий ліс”. Події в ній відбуваються посеред Сибіру в минулому столітті. Це історія групи людей, які вирішили втекти від суспільства, протистояти радянській владі та спробувати захистити природу від індустріалізації”, – розповіла Елізабет Гілберт. 

Письменниця заявила, що українські читачі зверталися до неї, не стримуючи гніву, жалю і розчарування. Вони були засмучені та ображені тим, який час обрала авторка для виходу книги, події якої розгортаються в росії, – саме зараз, під час повномасштабної війни проти України.

“Я хочу сказати, що я почула ці меседжі, я прочитала повідомлення та поважаю їх. Я змінила свої плани та прибрала цю книгу з графіку публікацій. Зараз не на часі публікувати цю книгу. Я не хочу завдавати будь-якого болю людям, які вже зазнають та продовжують зазнавати тяжких та надзвичайних страждань. Це вибір, який я зробила”, – заявила Гілберт.

Письменниця додала, що має інші літературні проєкти, над якими може працювати. А гроші за передзамовлення будуть компенсовані повною мірою.

Як розповідало раніше BitukMedia, нащадки Габріеля Гарсіа Маркеса навесні 2024 випустять його невиданий твір “Ми побачимося в серпні”. Колумбійський письменник залишив роботу над ним у 2004 році через проблеми зі здоров’ям. Нині родина вирішила, що робота варта публікації і в незавершеному вигляді.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі