Вівторок, 7 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Обереги із вишивкою – волонтери створюють шеврони у формі областей України (ВІДЕО)

Важливо

Львіські волонтери створюють унікальні шеврони-обереги для військових. Їх роблять у формі областей України і вишивають традиційними орнаментами.

Про це повідомляє ШоТам.

Волонтери виготовляють шеврони для цивільних та військових. Другий тип вишивають із урахуванням потреб камуфляжу – не має яскравих кольорів. Проте народну стилістику зберігають

“На заході України, наприклад у Львові, використовувалася велика кількість геометричних фігур. Тоді як на сході України — це фітоморфні мотиви”, — розповідає Іван Сварник, автор ідеї.

Шеврони вишиває машина, здатна робити 35 тис. стібків на годину.

“Тут є вишивка хрестиком, яка зазвичай вишивається в 2–2,5 міліметри. Це треба було відтестувати кожен елемент: квіточку, хрестик, тризуб”, — розповідає Степан Штих, керівник швейної компанії.

До комплекту, який отримує замовник, входить наліпка з назвою міста, стрічка й сам шеврон.

На виручені кошти волонтери планують придбати для ЗСУ дрон “Валькірія” вартістю понад 700 тис. грн.

Як повідомляло BitukMedia, волонтер із Києва Андрій Левіщенко став відомим у соцмережах після відео, де він грає на саксофоні Гімн України на даху будинку у затопленому Херсоні. Чоловік об’їздив найгарячіші точки України. Бере свій інструмент у всі волонтерські поїздки. Грав на вулиці Бахмута та на рештках спаленої ворожої техніки.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі