Неділя, 5 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Дар життя вдруге: жінка віддала більше половини власної печінки синові

Важливо

Жителька Великої Британії пожертвувала свою печінку синові, який страждає на рідкісне генетичне захворювання. Для пересадки чоловікові було потрібно 65% органу матері

Про це йдеться на сайті клініки, де проходила операція.

У 27-річного Коннора Мейріка ще в підлітковому віці виявили синдром Каролі. Йдеться про захворювання, яке вражає печінку, орган при цьому може збільшитися вдвічі. Чоловік за десять років шість разів безуспішно намагався отримати донорський. Тоді частину своєї печінки йому вирішила віддати мати – 54-річна Мішель Мейрік.

Спочатку лікарі переживали, що орган матері може бути недостатньо великим, щоб пересадити його частину Коннору. Але після численних тестів та перевірок через п’ять місяців медики погодили трансплантацію.

В ході операції у матері Коннора вилучили 65% її печінки. Операція тривала 12 годин — вона стала першою за п’ять років, під час якої пацієнтові пересадили печінку живої людини.

Зараз обидва пацієнти відновлюються  після операції вдома. Коннор розповів лікарям, що планує найближчим часом сходити на концерт та перегони. Чоловік мріє про подорожі. Його мати теж почувається добре — знадобиться два-три місяці, аби її печінка повністю відновилася, розповіли у лікарні.

Коннор Мейрік отримав 65% печені своєї матері Мішель під час 12-годинної операції. Фото – Barnet Hospital

А от хвору печінку Коннора медики зберегли   — тепер її показуватимуть студентам під час навчання.

Раніше BitukMedia розповідало зворушливу історію про те, як пересадка серця допомогла двом пацієнтам знайти кохання.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі