Вівторок, 7 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Українські лікарі провели операцію на серці немовляті вагою 660 грам

Важливо

Медики Одеської обласної дитячої клінічної лікарні провели операцію на серці недоношеній дитині з метою регулювання кровообігу. Вага немовляти при народженні становила 660 грам.

Про це повідомляє Департамент охорони здоров’я Одеської ОВА у Facebook.

Дитина народилися на 25-му тижні (6-му місяці) вагітності. Через надзвичайну незрілість та наднизьку вагу при народженні у дитинки не закрилась артеріальна протока. В утробі матері вона забезпечує кровообіг плода, але після народження вона значно погіршує стан немовляти, пояснюють медики.

Крім того, дитина мала ряд супутніх патологій у вигляді масивних внутрішньошлуночкових крововиливів в бокові шлуночки головного мозку та розвитку постгеморагічної гідроцефалії.

У відділені реанімації для недоношених дітей терміново провели операцію та перев’язаи артеріальну протоку. Таким чином стан дитини вдалося стабілізувати. Однак лікарі наголошують, що шлях немовляти до одужання буде непростий.

Як повідомляло BitukMedia, львівські та закордонні медики врятували 11-річного харків’янина Артема. Хлопчик потрапив під обстріл касетними снарядами під час гри у футбол.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі