Вівторок, 30 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Українські медики врятували 11-річного хлопчика, важко пораненого у Харковів

Важливо

Львівські та закордонні медики врятували 11-річного харків’янина Артема. Хлопчик потрапив під обстріл касетними снарядами під час гри у футбол.

Історію порятку хлопчика розповіло Перше медичне об’єднання Львова у Facebook.

Того дня обстріл Харкова почався раптово, сирена повітряної тривоги не прозвучала. Артем грав у дворі, коли туди впали бомби. У хлопчику була відкрита мінно-вибухова травма грудної і черевної порожнини та ушкодження внутрішніх органів. Протягом трьох діб хлопчик перебував у комі.

Через тиждень після поранення Артема перевезли до Львова до лікарні Святого Миколая. Над порятунком хлопчика працювала ціла команда спеціалістів, долучилися фахівці із лікарні Святого Пантелеймона, із Британії та США.

Загалом хлопчик пережив вісім операцій, серед них – низка високотехнологічних втручань, та безліч переливань крові. Медики змогливідновити цілісність грудної клітки та правої легені, а також печінки.

Сьогодні хлопчик знову починає грати у футбол.

Лікарі наголошують, що саме донорська кров допомогла врятувати хлопчику життя та закликають долучитися небайдужих.

Як повідомляло BitukMedia, cпеціалісти національного реабілітаційного центру “Незламні” у Львові врятували 46-річному капітану ЗСУ Романа Кулика. Він 20 днів пробув у реанімації, йому провели 13 операцій,

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі