Четвер, 25 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

96-річна жінка встановила світовий рекорд (ВІДЕО)

Важливо

96-річна мешканка Канади здолала дистанцію довжиною у п’ять кілометрів у перегонах Tamarack Ottawa Race Weekend і встановила світовий рекорд. Реджин Фейрхед показала найкращий результат серед жінок віком від 95 до 99 років.

Про це пише Fox News.

Реджин подолала 5-кілометрову дистанцію за 51 хвилину та 9 секунд. На сьогодні це найкращий результат серед жінок віком від 95 до 99 років. Попередній рекорд належав 97-річній американці Бетті Ліндберг: аналогічну відстань літня жінка пробігла за 55 хвилин та 48 секунд в Атланті у лютому 2022 року.

На відміну від Ліндберг, яка встановлювала рекорди на кількох дистанціях, Фейрхед ані раніше, ні зараз не бачить себе спортсменкою. “Мене так називають, але я не знаю, чи це так”, — сказала вона, сміючись.

Фото – Tamarack Ottawa Race Weekend

Бігати рекордсменка почала нещодавно. Більшість життя Фейрхед грала в боулінг та займалася їздою верхи. Минулого року Реджин поставила собі за мету побити рекорд Бетті: для цього вона почала займатися з тренером з бігу і пройшла курс фізіотерапії. Тепер Реджин Фейрхед – постійна учасниця забігів.

“Я пишаюся тим, що зробила. Але я також рада, що все закінчилося, — іронічно зазначила Фейрхед після перегонів. — Якщо я братиму участь у забігу наступного року, то тільки для задоволення. Я не маю наміру перемагати. Я вже виграла. Думаю, з мене досить”.

Жінка каже, що рада, якщо змогла надихнути людей своїми зусиллями. Адже її гасло — не дозволяти віку визначати, що ти можеш зробити.

Як розповідало раніше BitukMedia, 82-річна американка Лінда Сінрод із міста Лортон у штаті Вірджинія отримала від Книги рекордів Гіннеса титул найстарішої хокеїстки світу. 

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі