Неділя, 5 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Життя або сир: переможниця знаменитих перегонів прокинулась у медичному наметі (ВІДЕО)

Важливо

19-річна канадійка Делейні Ірвінг здобула перемогу в жіночих перегонах за 3-кілограмовою голівкою сиру. Змагання проходили у британському графстві Глостершир. Дорогою вниз зі 180-метрового пагорба дівчина вдарилася головою і знепритомніла.

Про це розповідає The Washington Post.

Делейні Ірвінг мандрувала Європою, коли раптом вирішила взяти участь у Куперсхільдському Сирному Слаломі (Cooper’s Hill Cheese Rolling Race). Раніше вона ніколи нічого подібного не робила. 

Попри втрату свідомості через важке падіння, канадійка змагання виграла. Але усвідомила свою перемогу, лише коли прийшла до тями в медичному наметі зі знаменитим сирним колесом на колінах. Дівчина зізналася, що почувається напрочуд добре.

Цього року у перегонах за сиром взяли участь сотні людей, зокрема з США, Швейцарії та інших країн. Захід організували, незважаючи на побоювання щодо безпеки. 

Відомо, що гонка за сиром часто закінчується для учасників забитими нирками, зламаними кістками, струсами головного мозку та вивихами суглобів. Фото – Kin Cheung/AP

Знамениті Куперсхільдські сирні перегони дуже часто пов’язані з ризиком для здоров’я — у попередні роки бігуни отримували серйозні пошкодження спини, шиї, голови; ламали ноги, руки, ребра. Бувало й таке, що через падіння учасників травмувалися і глядачі. Тому останнім часом, зважаючи на травмонебезпечність перегонів, беруть сирну голову вагою не більше 5 кг, в той час як раніше сир важив до 18 кг.

Окрім цього останніми роками поліція періодично намагається заборонити перегони. У 2010 змагання скасували. Проте його фанати зігнорували заборону й таки провели сирні перегони. Наступного року перегони за сиром намагалися перенести з крутого пагорба Купера до безпечнішого місця, але зрештою все одно скасували. А у 2020 та 2021 роках не проводили через пандемію коронавірусу.

Правила максимально прості. Учасники змагання піднімаються на вершину пагорба Купера і чекають сигналу. Потім схилом вниз пускають голівку сиру Дабл Глостер, яку кидаються ловити всі учасники. Біля підніжжя пагорба обов’язково чергують кілька карет швидкої допомоги та бригада рятувальників. Той, хто перший перетнув фінішну лінію і схопив сир, отримує його як приз.

Згідно з веб-сайтом змагань, традиція бігати за сиром вважається одним із найдавніших звичаїв, які збереглися в Британії. За даними міської влади, перша письмова згадка зустрічається у документах 1826 року.

Як повідомляло раніше BitukMedia, в комуні Кастерлі бельгійської провінції Антверпен пройшли традиційні змагання з гарбузового каякінгу.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі