Середа, 22 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Банановий арт: німецький художник Bananensprayer відвідав Київщину і залишив кілька малюнків

Важливо

Німецький стрит-арт художник Томас Баумгерталь, який створює роботи під псевдонімом Bananensprayer (“розпилювач бананів”), за тиждень відвідав Київ, Ірпінь, Бучу та Бородянку. Там, де побував, – залишив свої знамениті “бананові” малюнки. Навіть доповнив стінопис Бенксі.

Про це пише німецька Express.

На Майдані Незалежності 63-річний Баумгерталь намалював президента РФ Путіна з ковпаком у вигляді половини банана і написом Put In Prison. Це гра слів: фраза, початок якої співзвучний з прізвищем очільника країни-агресора, перекладається як “посадити до в’язниці”. Такий же малюнок спершу з’явився на будинку в Кельні.

На багатоповерхівці у Кельні (Німеччина) тепер височіє баннер на підтримку України. Фото – Фото – Instagram/bananensprayer

Крім того, Bananensprayer домалював на Майдані Незалежності арт британського художника Бенксі –  хлопчик та дівчинка на гойдалці з протитанкового їжака. Німець вклав банан в руку хлопчика.

Фото – Baumgärtel

Ще одне графіті – знов банан – Баумгерталь залишив на іржавому залізяччі спаленої російської техніки, яку виставили на Михайлівській площі.

Автор малює банани на стінах будівель по всьому світу – вони його фірмовий знак. В Україні знамениті “бананові” зображення — знак миру, створений з двох бананів жовтого та синього кольорів. Малюнки він спеціально створював на зруйнованих будівлях, розстріляних авто та знакових місцях війни. “Ніхто не може зрозуміти, наскільки жорстокою є війна, поки він не побачить її на власні очі або не візьме участі в ній”, — каже Баумгертель.

Фото – Instagram/bananensprayer
Фото – Baumgärtel

Bananensprayer також створив два малюнки в Київській області. Це ще одне зображення путіна на частині зруйнованого мосту в Ірпені, а в Мощуні – графіті з голубом миру.

Bananensprayer називає себе політичним митцем. У 2015 році він облив стіну будинку після нападу на сатиричну газету Charlie Hebdo. А у 2018-му прославився роботою “Турецький диктатор”, на якій Реджеп Ердоган зображений з бананом в сідницях.

Як розповідало раніше BitukMedia, французький художник Крістіан Гемі намалював “Да Вінчі”, Дмитра Коцюбайла, на стіні окопу.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі