Неділя, 5 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Викрасти за 60 секунд: Нью-Йорк подав до суду на дві автомобільні компанії

Важливо

Влада Нью-Йорка позивається до двох великих автомобільних корпорацій з Південної Кореї – Hyundai Motor Co і Kia Corp. Муніципалітет звинувачує їх у недбалості та створенні громадського безладу. Головна претензія – автомобілі цих виробників надто легко викрасти.

Про це розповідає Reuters.

Нью-Йорк не перше місто, яке вирішуватиме свої претензії до корейського автопрому у судовому порядку. Найбільш густонаселене місто Сполучених Штатів приєдналося до інших великих міст країни – Балтімора, Клівленда, Мілуокі, Сан-Дієго та Сіетла.

У позові, поданому до федерального суду Манхеттена, влада Нью-Йорка звинуватила автовиробників у тому, що вони з 2011-го до 2022 року не встановлювали на більшості своїх машин протиугінні пристрої – іммобілайзери.

У муніципалітеті заявляють, що це сприяло “викраденню автомобілів, розгулу злочинності, необережному водінню та заподіянню шкоди суспільству”. Чого вартують тільки ролики в TikTok, автори яких показують, як викрадати автомобілі без іммобілайзерів, а запустити двигун можна натисканням кнопки без ключа!

Аргументи Нью-Йорка підкріплює й місцева статистика. Кількість зареєстрованих крадіжок Hyundai та Kia минулого року подвоїлася, а потім зросла ще вище. Тільки за перші чотири місяці 2023-го до поліції звернулися з приводу викрадення 977 автомобілів двох зазначених марок. Для порівняння, минулого року з січня до квітня викрали 148 таких машин.

При цьому кількість крадіжок автомобілів BMW, Ford, Honda, Mercedes, Nissan і Toyota цього року зменшилась, каже влада “Великого яблука”.

У Hyundai не стали відмовчуватись. У своїй заяві компанія повідомила, що з листопада 2021 року іммобілайзери стали стандартними для всіх автомобілів. Також було оновлено програмне забезпечення, що в цілому мало знизити загрозу крадіжок.

Kia у заяві також згадала про свої зусилля щодо боротьби з викраденнями та заявила, що співпрацює з правоохоронними органами Нью-Йорка у боротьбі з крадіжками автомобілів. Компанія також назвала позов міста “необґрунтованим”.

У лютому цього року Hyundai та Kia заявили, що запропонують оновлення програмного забезпечення для 8,3 млн автомобілів у США, на яких відсутні іммобілайзери.

Минулого місяця Hyundai та Kia погодились сплатити 200 млн доларів за груповим позовом власників викрадених автомобілів. Ця справа стосувалася близько 9 млн американських автовласників, лише на покриття збитків за викрадені автомобілі яким потрібно 145 млн доларів, повідомляли адвокати позивачів.

Як розповідало раніше BitukMedia, один з найбільших у світі штрафів за перевищення швидкості виписали у Фінляндії. Бізнесмен Андерс Віклеф має сплатити 121 тис. євро. Чому так багато?

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі