Вівторок, 30 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Українські яхтсмени посіли призові місця у перегонах на “Лазерах”

Важливо

Троє українських яхтсменів здобули призові місця на міжнародній регаті Young Europeans Saling 2023, що проходила у німецькому місті Кіль. Українці керували різними типами вітрильників класу “Лазер”.

Про це повідомило у Facebook Міністерство молоді та спорту України.

Оскар Мадоніч став переможцем регати з восьми гонок у класі ILCA 7. Дмитро Карабаджак за підсумком шести перегонів виграв регату у класі ILCA 6 серед 78 її учасників. Семен Хащина посів друге місце у класі ILCA 6.

ILCA 7 і 6 (яхти типу “Лазер”) – це шверботи, тобто яхти для перегонів, які не мають кіля, але мають шверт – спеціальний плавник, що заважає вітру знести судно. Така яхта озброєна одним парусом та розрахована на одно людину. Керування “Лазером” вимагає великої вправності. Перегони на таких човнах є олімпійським видом спорту.

Як повідомляло BitukMedia, 19-річна канадійка Делейні Ірвінг здобула перемогу в жіночих перегонах за 3-кілограмовою голівкою сиру. Змагання проходили у британському графстві Глостершир. Дорогою вниз зі 180-метрового пагорба дівчина вдарилася головою і знепритомніла.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі