Вівторок, 30 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

На уламках “Титаніка” знайшли золоту підвіску із зубом тварини із фільмів жаху

Важливо

Під час нещодавнього сканування уламків “Титаніка” знайшли золоту підвіску із зубом доісторичної акули – мегалодона. Прикраса пролежала на дні Атлантичного океану більше 100 років. А самі мегалодони – часті антагоністи американських фільмів жаху – жили на Землі понад 23 млн років тому.

Про це повідомляє CNN.

Унікальну прикрасу виявила компанія із глибоководних досліджень Magellan.
Намисто знайшли під час проєкту зі створення повномасштабноої цифрової моделі “Титаніка”, який, за словами компанії, є найбільшим проєктом із підводного сканування в історії.

Роботи проводили влітку минулого року. Персоналу суворо заборонили зрушувати з місця уламки чи предмети – таким чином компанія висловила кораблю і загиблим “найглибшу повагу”.

Генеральний директор Magellan Річард Паркінсон сказав, що знахідка була “приголомшливою, прекрасною і від неї аж перехопило дух”.

“Не всі розуміють, що “Титанік” зараз розколотий на дві частини, а між ними – поле уламків площею майже 8 км кв. Якраз це поле ми й сканували – на стільки детально, що отримали аж таку знахідку”, – каже Паркінсон.

У компанії кажують, що намагають встановити, кому могла належати прикраса. Але це буде нелегко – під час катастрофи 14 квітня 1912-го потонуло 1,5 тис. людей , ще частині вдалося врятуватися.

Як повідомляло BitukMedia, з’явилася перша в історії повнорозмірна цифрова реконструкція “Титаніка”, який лежить на дні океану. Відео зробили компанія з картографування морських глибин. Фахівці провели під водою понад 200 годин та зробили 700 тисяч знімків судна з різних боків. Нове дослідження може переписати історію катастрофи найзнаменитішого лайнера XX століття.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі